Türkiye'de bir gelenektir artık. Seçim yaklaştımı iktidarda olanlar kesenin ağzını açıp halkın gönlünü kazanmaya çalışıyor.

"ASLA OLMAZ,İMKANSIZ" dedikleri ne varsa yavaş yavaş kanun teklifi yoluyla yasallaştırıyorlar.

En önemli örneği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT). Bu konuda iktidar net bir biçimde EYT'ye karşı çıkıyor ve konu hakkında konuşanları en sert biçime eleştiriyorlardı.

Peki ne oldu? ee seçim geldi çattı artık "OLMAZ" denien şeyler ne hikmetse olmaya ve "İMKANSIZ " dedikleri şeyler imkan hale geldi.

Seçimin kudreti bitmez,EYT'den sonra Kamuya olan borçların yapılandırmasını da içeren teklif komisyonda kabul edildi.


 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı.

Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.

Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarının yapılandırılacağını söyledi. Elitaş, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu aktardı. 

Seçime daha aylar var bakalım daha ne kadar kesenin ağzı açılacak.